Drönare är en fantastisk uppfinning för att fotografera saker som annars kanske inte är möjliga för mänskliga fotografer och videografer. Inte bara bilder, utan drönare låter dig också fånga ljud/video. De är små och kompakta och kan därför lätt bäras. Drönare tål också hårda väderförhållanden. Dessa små prylar med vingar har tagit fotografi och video till en helt ny nivå.

Artikeln nedan tar dig igenom processen att få en drönarlicens. 

 

hur man får drönarlicens

Varför krävs drönare?

Drönare är användbara och underhållande på samma gång. De kan hålla kameran eller vilket föremål som helst stadigt och kan programmeras att flyga i områden som inte var mänskligt möjliga för att fånga de bästa vyerna någonsin. Drönarteknik har gjort livet för professionella fotografer och videografer enklare. Den har obegränsad potential och nu med teknikens framsteg har drönare blivit prisvärda och användarvänliga också. Några av de viktigaste fördelarna med att använda en drönare är:

 • Inspektioner kan göras mer effektivt.
 • Fungerar som en hjälpande hand vid förlossningar.
 • Militära tillämpningar.
 • För vetenskaplig forskning.
 • En stor hjälp i nödsituationer.
 • För att fånga fascinerande foton och videor.

Hur får man en drönarlicens?


Vare sig det är för personliga eller professionella ändamål, är en drönare något som bara skulle öka din glädje. Men att äga en drönare är inte så enkelt som att gå ut på marknaden och hämta din favorit. En formell procedur måste följas innan din drönare vidrör himlen.

Varför är licensen viktig?

För att flyga en drönare i luften är en giltig licens ett måste. Du bör göra de grundläggande att göra och inte. Det första steget efter att ha köpt en drönare är att säkra en FAA Tracking Number (FTN). Denna unika kod är kopplad till din drönare efter aktivering. Det finns två sätt att ansöka om en drönarlicens.

 • För rekreationsändamål – Ett 15-30 minuter långt, kostnadsfritt test måste ges. Besök The Recreational UAS Safety Test (TRUST) för mer detaljer. Av en slump, om din drönare väger mer än 250gms då, måste den registreras hos FAA som kostar 5 dollar och har giltighet i över tre år.
 • Andra än rekreationsändamål – De grundläggande kraven för att ansöka i denna kategori är följande:

1. Åldern bör vara 16 år eller äldre.
2. Kunna läsa, skriva, förstå och tala engelska.
3. Vara fysiskt och mentalt vältränad för att flyga en drönare.
4. Efter att ha klarat de 107 proven måste en ansökan skickas in till FAA.

Del 107 licens kräver att du uppfyller ovanstående krav tillsammans med att du klarar ett del 107-test som kräver en 70% godkänt resultat, som täcker FAA:s regler och restriktioner och kunskap om hur man flyger en drönare. Detta test är ej återbetalningsbart och kostar cirka 160 dollar. Besök Regel för små obemannade flygplanssystem (sUAS) (del 107)

Steg-för-steg-guide för att få en drönarlicens


Nedan nämns en steg-för-steg-guide som kommer att visa sig fördelaktig för att enkelt skaffa en drönarlicens.

Steg 1: Skapa ett konto

Som nämnts i artikeln ovan, för att få ditt dronepilotlicens, är det första du behöver ett FAA Tracking Number (FTN). För samma an Integrated Airman Certification and Rating Application (IACRA) profil måste skapas.

Steg 2: Förbättra dina grundläggande kunskaper

A test som nämns i ovanstående avsnitt måste rensas, som inkluderar frågor om drönarlagar, begränsningar och flygdrift, luftrumsklassificeringar, flygrestriktioner, väder, nödprocedurer och mer. Du kan ta hjälp av onlinekurser och guider för att fräscha upp dina kunskaper.

Steg 3: Schemalägg ditt prov

Du kan söka efter ett lokalt testcenter och schemalägga ditt prov vid ett lämpligt datum. Det är ett tvåtimmarsprov som består av 60 flervalsfrågor. För att registrera dig för provet behöver du ett myndighetsutfärdat fotolegitimation som ett körkort eller ett pass. Om du rensar provet genereras en 17-siffrigt ID-nummer för Knowledge Test Exam.

Steg 4: Ansök om en licens

Besök IACRAs webbplats och fyll i FAA-formulär 8710-13 för att få ditt fjärrpilotcertifikat. Det 17-siffriga ID-numret för Knowledge Test Exam skulle krävas. Följ stegen nedan:

 • Gå till Starta ny applikation.
 • Välj kategoripilot.
 • Gå till Certifieringar och välj Remote Pilot > Other Path Information.
 • Starta applikation.
 • När du är klar klickar du på Skicka.

Steg 5: Vänta på resultaten

TSA kommer att göra en bakgrundskontroll på dig. När du har klarat detta steg kommer du att meddelas via e-post. Voila! Du kommer att få din tillfällig drönarlicens. En utskrift av densamma kan användas.

Steg 6: Du är officiellt redo att ta fart

Efter någon vecka får du din fysisk licens i posten. Detsamma gäller i drygt två år. Lägg upp vilket du behöver för att rensa provet igen.

Varje gång du flyger en drönare är det ett måste att ha licensen med dig. För information om hur man flyger en drönare, besök Hur flyger man en drönare? Fullständig guide

 

Slutord


Att äntligen få kontroll över din drönare i dina händer är en fantastisk upplevelse i sig. Himlen är gränsen för dig, bokstavligen. Du kommer att bli förbluffad av de fantastiska vyerna som kan fångas med några få klick. Att förvärva licens är en nödvändighet och när du är klar med det, se till att ta med dig det när du kliver ut med din Drone. Njut av flyget! 🙂

Om du redan har ett flygcertifikat då måste du ta FAA Part 107 sUAS ALC-451 och fyll sedan i samma 8710-13-formulär på IACRA-webbplatsen som nämnts ovan.

 

 

Tack för att du läser

Jag hoppas att den här guiden hjälpte dig att få all information om hur du får en drönarlicens. 🙂

 

Att dela är att bry sig ❤️

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, snälla dela det på sociala medier med din familj och dina vänner

 


Relaterade artiklar: